keskiviikko 21. elokuuta 2013

Maisemaviikonloppu


Oltiin Nelen kanssa lauantaina taas vaihteeks yhellä kukkulalla Mt. Edenissä. Se kukkula oli isompi ja lähempänä kaupunkia, niin että sieltä pystys ihailemaan Sky toweria ja Harbour Bridgeä. Ajettiin mun autolla ja se oliki jännittävää ku katottiin, että pitää vaan alittaa (iso) moottoritie ja sitten jo ollaankin siellä. Mut ei ollukkaan ihan niin helppoa ku mun prepaidissa ei SIM-kortin latauksesta huolimatta toiminu netti ja Nelellä ei ollu nettiä ollenkaan, joten ei paljon ollu navigoinnista apua. Meillä oli siinä sitten vaan yks iso kartta ja siitä koitettiin sit selvittää miten päästään kohteeseen. Tuntus vähän  pöhköltä ku mentiin samoja liikenneympyriä monta kertaa ku Nele koitti keksiä mihin suuntaan pitäis lähteä.. :D Löydettiin sit vihdoin sille "alikulkutielle", joka paljastuki varsin vaatimattomaks, huonokuntoseks pikkukaduks. Mut sen päästä sit jo löydettiinki tuo Mt. Edenin keskusta, joka oli ihan hirmusesta rankkasateesta huolimatta tosi söpö! Seuraava haaste oliki löytää tie, joka johtaa tulivuoren huipulle ja saatiinki hetki ettiä, ennen ku keksittiin. Sade taukos sopivasti siellä huipulla, vaikka tuuli jatkuskin. Saatiin otettua kivoja kuvia ja sit mentiin vilusta hytisten Mt. Edenin keskustaan kahville. Siinä istuessa huomattiin, että ulkona alko taas sataa (ja kun sanon et täällä sataa ni se ei oo mitään kevyttä tihkutusta vaan semmosta kauheeta rankkasadetta niin et peltikatot rytisee), joten aika sopivasti osuttiin sinne kukkulalle! 


Sori nyt ku laitan kolme kuvaa samasta maisemasta, mut se on vaa nii ihana, enkä osaa päättää, mikä on paras! :D Sunnuntaina mentiin Fabiennen, Sophian ja Selinan kanssa Piha Beachille ja jostain syystä koukattiin Harbour Bridgen kautta (biitsi on vastakkaisessa suunnassa), ja nähtiin kaupungin siluetti samalla kun kiidettiin moottoritiellä ja kuunneltiin musiikkia tosi kovalla. (Iskä, mä en ollu kuski ni en ollu vastuussa tällasesta varomattomasta kruisailusta!)


Piha Beachille mennään sellasia hauskoja pikkuteitä pitkin eikä sinne oo ku tunnin matka. Musta tuntuu, että tän reissun jälkeen haluun käydä siellä kyllä aika useesti uudestaankin! Ihan käsittämättömän paljon ihania pieniä kivikoita, luolia, hiekkaparatiiseja, kallioita, louhikoita.. Jos olisin merirosvo ni kyllä ehdottomasti piilottaisin aarteeni tonne! Oli meinaan niin paljon hyviä piilopaikkoja ja vaikeekulkusia polkuja. Se ranta on siis aivan valtava, niin että jokasen kallion takaa löytyy aina jotain uutta ja erilaista. Siinä meillä menikin hyvän aikaa kun kaikenlaisia paikkoja tutkittiin ja joka luolaan ja kalliolle kiivettiin. Kasteltiin myös onnistuneesti Selinan kanssa kengät ja farkut meressä, kun ei ihan osattu arvioida oikein, että kuin kauan sillä aallolla kestää tulla takaisin. Hytistiin hyvän aikaa jonkun pienen kivenlohkareen päällä ku vettä oli puoleen sääreen eikä ympärillä mitään parempaa, jolle hypätä.  Oli ihan hirmusen hauska reissu ja upee paikka! Käytiin myös ravintolassa syömässä ja otettiin keittoa, kun kaikki muu oli vähän ylihinnoteltua. Keitto oli kyllä tosi hyvää! Ravintolan parvekkeelta näky kaukana horisontissa Auckland ja Rotorua. :) Ei kommentteja:

Lähetä kommentti