sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Lately

Kuvia Suomesta! 

Käytiin Merin, Nooran ja Marleenan kanssa Turun joulumarkkinoilla heti ekoina päivinä ku saavuin ja olipa hauska reissu! Syötiin partiolaisten kojulla riisipuuroa ja nähtiin myös Tomi Metsäketo!! :D Kyllä siinä täyttys kaikki hyvän Turun reissun kriteerit! ;) 

 

Ps. Sarah: as you see, Turku on näkemisen arvonen kaupunki! ;) 

Menin myös junalla käymään idässä ensin Sannan luona Savonlinnassa ja sitten Johannan luona Joensuussa! 

Olavinlinnassa käytiin Sannan kanssa ja saatiin yksityinen turistikierros ku ei syystä tai toisesta sattunu muita turisteja olee paikalla! Hieno paikka oli ja Savonlinna muutenkin, vaikka suht pieni kylläkin. Ihania vanhoja taloja ja laivoja oli ja voin uskoa, että kesäisin on tosi eläväinen kaupunki!


.. ja sitten juotiin kaffet (eller inte) 


Muutakin hauskaa sekohubailtiin Sannan kanssa siinä ennen ku sit tuli aika lähteä Joensuun suuntaan!
Niin ja Savonlinnassa oli myös söppänä pieni paikallisjuna, jolla siis kaukojunamatkustajat pääsee Parikkalasta (jossa ne idän pikajunat pysähtyy) Savonlinnaan ja takasin. Tunnin matkan saa siinäki istua keskellä korpea, aika hurjaa!!! Onneks tosiaan paluumatkalla oli Sanna seurana! Suuniteltiin siinä ajankuluks joulumenua ja otettiin hölmöjä kuvia. :)


Joensuussa meillä oli seurana Johanna ja Urho-koira. Tehtiin sushia ja hömpöteltiin kaikkea, niin ku katteltii sitä Johannan kämppää (jossa oli ihan kyllä remontti vielä kesken.) Aika lupaavalta se huoneisto kyllä näyttää, sen verran taitava visuaalinen silmä sillä Johannalla on! :)

(Kyllä Emma, hengailin sielläkin pyjamahousuissa :D)


Sitten Joesuusta matkasin Tampereelle Aliisan luo pikkujouluihin, joista mulla ei oo mitään kuvia ollenkaan ( :o !!!), mutta voin tiivistää et oli huippukivaa!!! Vaihdettiin kuulumisia Aliisan, Aleksin ja muidenkin vanhojen luokkakavereitten kanssa. Oli myöskin ihanan söpö kämppä heillä! ;) Samoin oli kivaa kotona ku pidettiin Nellyn, Anman ja Hellun kanssa pieni glögi-ilta siinä aiemmin viikolla. :3 Niin ja kävinhän myös Hellun luona nauttimassa vuosikertaglögiä, kiitos siitä, oli tosi kiva nähdä Marjaa ja Heikkiäkin! 

Seuraavalla viikolla yks aamu lähettiin Anman kanssa kävelylle, käveltiin pari tuntia ja päätettiin mennä teelle Anman luo, oltiin siinä toiset pari tuntia ja loppujen lopuks päädyttiin meille tekemään huikeaa piparikerrostaloa! Oli kyllä tosi hauska päivä kerrassaan! Siitä kerrostalosta mulla on kuviaki! :) Se oli vähän sortuvaa mallia, mut selkeesti kuvasti jotakin toisen maailmansodan jälkeistä rauniotaloa, joten meillähän oli sitten oikein sanoma siinä meidän talossa! ;) 
Anma, näissä kuvissa toinen katonpuolikas on tipahtanu jo paikaltaan mut onneks suurin osa talosta on sentään ehjänä ;)


Seuraavat kuvat onki jo vähän lähempää joulua eli niiltä päiviltä ku alettiin kotona tehdä joulukarkkeja sun muuta asiaan kuuluvaa! :)


Mulla meni vähän ohi (eli tahallani pakenin) osa karkkien teosta, ku olin Nellyllä käymässä (oli tosi kivaa Nelly, ihanaa et sain tilla! Kiitos glögistä ja höpöttelystä!), mut onneks sain kuitenki minttujääsuklaat tehä eli no worries :) 

Tosi nopeesti aika hujahtiki niin, et oli jo jouluaatto ja siitä haluanki selittää kaiken, koska mun mielestä meidän jouluaatto on aivan ihmeellinen ja erityinen (vaiks kumminki kyllä varmaan samanlainen ku kaikilla muillaki :D), mut silti se on just hyvä ja ihana!

Aamu alotettiin (ja aina alotetaan, paitsi sillon, eli aina, ku herään niin aikasin, et voin muita odotellessa kattoa joulupukin kuumalinjaa) lajittelemalla (aivan ihanat ja täydelliset) joulusuklaat lasipurkkeihin, niin että voidaan viedä naapureille ja toivottaa hyvät joulut (niin ku ollaan jo ainaki tuhansien vuosien ajan tehty). (Voi hurja ku oli pitkä virke!) Mut siis mun (eikä muidenkaan sisarusten) mielestä joulua ei tuu ilman karkkikierrosta ja se on kyllä tosi kiva perinne! :) 


Tänä jouluna ei ollu lunta, mikä oli kyl tosi harmi, mut ei mitenkää mahdotonta kestää, koska joulussa on kuitenki pointtina se tunnelma. Lisäks meitä oli piristämässä kaks pientä höpsöä eli Noora ja Urho. :3 Sillä aikaa ku iskä ja äiti jäi kotiin keittämään joulupuuroa ni minä, Marleena, Sanna, Meri, Jyri, Johanna, Noora ja Urho käytiin karkkikierrostelemassa! 


Ku tultiin takas ni puuro oli melkein valmista ja Sanna vielä teki luumukiisselin lisukkeeks. Sit piilotettiin manteli puuroon ja kaikki kutsuttiin syömään. 


Puuron jälkeen katottiin lumiukko (samalla kun laitettiin kuuseen koristeet) ja Turun joulurauhanjulistus ja sitten mentiin siskojen ja Nooran kanssa joulusaunaan. Saunan jälkeen saatettiin hetki hengailla ennen ku alotettiin illallisen valmistelu. Porkkana- lanttu- ja bataattilaatikot oli tehty jo aiemmin, joten ne lämmitettiin ja lisäks tehtiin kermaperunoita (koska joku merkittävä tyyppi tässä perheessä, mut nyt en osaa eritellä et kuka, ei tykkää perunalaatikosta) sekä valmisteltiin alkuruokia. 
Alkuruuaks oli siis kaikkea ihanaa, pääruuaks edellä mainittuja ja jälkiruuaks Sannan tekemää joulujäätelöä, joka oli äärimmäisen hyvää!! Alla kuvia alkuruokakattauksesta (josta puuttuu vielä lautasliinat!!) :) 


Tänä jouluna ei tarvinnu illallisen jälkeen odottaa kovinkaan kauaa kun joulupukki tulikin jo ovelle! Meillä on viime jouluina ollu sillai hassun lailla, että jännästi aina joku perheenjäsen "missaa" sen pukin käymisen ja tänä jouluna se oli (pienen vastustelun jälkeen) Johanna. Noora oli ihan sekasin onnesta ku joulupukki tuli ja autto oikein ilosesti jakamaan lahjoja. Pukin mentyä Johanna tuli maagisesti takaisin ja saatettiin alkaa avata lahjoja. Jokanen avas vuorotellen ja yhen kerrallaan, niin et muut saatto ihailla saatuja lahjoja. :) Ei nyt mitään ihan hirveesti onnistuneita kuvia tullu tosta pukin käynnistä, kun oli niin hämärää, mut pari kuitenki! ;) 


Sain lahjaksi valtavan buddha-teemukin sekä teetä, tulevan korkeakirjallisen teoksen, Minni Hiiri -pyjaman, uunivuoan, kameran puhdistussetin, valokuvauskirjan, sivistyssanakirjan, Uinuvan cd-levyn, puhelimen (joka on ollu mulla käytössä kyllä jo hyvän aikaa ennen joulua :D) ja kaikkea muuta kerrassaan ihanaa! Se on ihanaa, miten paljon ihminen voi ilahtua pienistä asioista! :) 
Kotiin taas vein tuliaisiksi paljon NZ-tavaraa, niinku mm. sellasen söpön, pienen maori-patsaan! :3 Wilsoneille toin Suomesta tarvikkeita saunaan ja sitten pojille Tatu ja Patu Suomessa -kirjan ja Mauri Kunnaksen Viikingit tulevat (englanniks molemmat). Olivat hyvin iloisia varsinkin Suomi-kirjasta. :) 


Jouluaaton iltana mentiin yökirkkoon, jossa Johanna laulo, Helena soitti selloa ja Nelly puhu. Lisäks oli muitaki tuttuja esiintymässä :) Kirkon jälkeen kukuttiin vielä hetken aikaa jotain ennen ku sit mentiin vihdoin nukkumaan. 

Joulupäivänä ja tapanina hengailtiin ja pelailtiin lautapelejä, tehtiin juhlaillalliset molemmille päiville ja lisäks tehtiin joulupäivänä ihana juustotarjotin ja juotiin glögiä! Tapanina oli kinkunsulatteluturnaus (koskelaisten perinteinen lentopalloturnaus aina tapanina), johon en osallistunu, koska mut ois kuulemma lyöty maahan ihan 100-0, mut sen sijaan kävin salilla (selkä tuntus vielä kahen päivän päästä lentokoneessaki :D). 
27.pvä lähettiin Merin ja Nooran kanssa Helsinkiin, jossa Merin kanssa katottiin Prinsessapäiväkirjat 2 (!!!), tehtiin kotitekosia ruishampurilaisia ja jutskailtiin kaikenlaista! Sitten aamuyöstä herättiin, keitettiin mulle termosmukiin glögiä, otin eväsleipäni ja ajettiin lentokentälle, josta sitten seikkailin takaisin tänne maailman toiselle puolelle! 


Oli kyllä huippua olla joulu Suomessa, näki taas kaikki tutut ja sai "ihan oikeen joulun"! 
Jee, nyt seikkailen täällä vielä toukokuuhun asti ja sitten nähdään taas! :) Pusuja ja haleja kaikille! :* 
1 kommentti:

  1. Unohdit Kosken nuorisoseuran hienon näytelmän ja sen koskettavan tapaamisen sun kaverin kanssa siellä, kun meinas saada tälleen sivustakatsojankin vähän kyynelehtimään kun olitte niin ilosia :)

    VastaaPoista