maanantai 24. maaliskuuta 2014

Arkistojen kätköistä

Tiedättekö, tässä iPadissa, jossa on kaikki ottamani kuvat elokuusta asti, on yhteensä 10 728 kuvaa. Lisäksi kesä- ja heinäkuun kuvat, joiden lukumäärää en tiedä, ovat tallessa muistitikulla. Voitte siis kuvitella, etten läheskään kaikista asioista ehdi tai muista tänne kirjoittaa, joten kirjoitan nyt pari postausta, joissa on arkistojen aarteita viime viikoilta sekä ehkä vähän kauempaakin tämän vuoden varrelta. 

Puhallettiin Kaalepin kanssa ilmapallot eräänä päivänä; nimesin omani Janetiksi, Caleb omansa Jonathaniksi. Mentiin pallohippaa ja kaikkea muuta hauskaa. Alemmassa kuvassa taas on täällä suosittua, mutta mielestäni vähintäänkin epäilyttävää säilykepurkkispaghettia, jota jotkut tykkäävät laittaa jopa leivän päälle! En kyllä ymmärrä yhtään.. :D  


Yllä pari kuvaa One Tree Hilliltä! :) 


Viime viikon maanantaina matkustin junalla keskustaan ja vietin kyllä niin varsin ihanan päivän, etten ole aikoihin viettänyt! (Tai nyt huijaan, sillä jotenkin tässä elämässä sattuu aika usein olemaan noita varsin ihania päiviä!) Kävin satamassa kuvaamassa ja sitten vain vaeltelin kaupungin kaduilla pelkäämättä ollenkaan eksymistä. Löysin värikkäitä, boheemeja katuja, suloisia kivijalkakauppoja ja kauniita taloja. Lisäksi kävin yliopiston alueella ja Albert Parkissa seikkailemassa.


Suloisesta Unity Books -kirjakaupasta ostin Jane Austenin Emman ja Marquezin Love in the Time of Choleran. Olisin ostanut niin paljon muutakin (vaikka koko kaupan), mutta päätin rajoittaa kahteen kirjaan. Ehkä jokin toinen kerta käyn ostamassa lisää sitten! ;) 
Löysin yllättäen kadulla kävellessäni kaupungin kauneimman talon! Voi mikä ihanuus, katsokaa nyt tuota! Tuli heti mieleen, että ehkä sen voisi siirtää jotenkin Turkuun minulle tulevaksi opiskelijakämpäksi! ;)

Yliopiston alueen rakennukset olivat myös varsin tyylikkäitä. Kyllä kelpaisi tuollaisissa opiskella! 

Kipaisin myös iki-ihanassa taidemuseossa, josta löytyy aina jotakin uutta ja jännittävää. Tykkään myös niin tuosta taidemuseon modernista ulkomuodosta! 


Albert Parkissa avasin kirjakäärön, ihastelin uusia kirjojani, kirjoittelin omia juttujani ja luin sillä hetkellä kesken ollutta romaania: Charles Dickensin Great Expectations (tosi hyvä kirja, muuten!)

Ainiin, tahdon kertoa teille hauskan sattumuksen, tai tilanteen tai mikä se nyt olikaan, joka tapahtui kun olin kävelemässä kaupungilta takaisin juna-asemalle. Tuosta Civic -teatterilta on Queen Streetiä pitkin Britomartiin ehkä noin kymmenen minuutin kävelymatka, jonka aivan sattumalta kävelin samaan tahtiin erään nuoren miehen kanssa. Kävelimme siinä ihan hiljaa sanomatta sanaakaan ja kun eteen tuli vaikka ihmisryhmä, kiersimme sen eri puolilta ja jatkoimme taas matkaa rinnakkain. Liikennevaloissa juoksimme tien yli samaan tahtiin ja lopulta Britomartiin (juna-asema) kääntyessäni hän kääntyi sinne myös. No sellaista sattuu isossa kaupungissa ja olen ennenkin kävellyt tosi pitkiä matkoja samaan tahtiin jonkun tuntemattoman kanssa, mutta oudoksi tämän kyseisen matkan teki seuraava tilanne.  Juoksimme samaa matkaa portaita kohti alakerran asematunnelia, kunnes yhtäkkiä muistin, että on ostettava junalippu yläkerrasta. Pysähdyin kääntyäkseni, kun yllätyksekseni huomasin nuoren miehen pysähtyvän ja katsovan minua hämmentyneenä (suunnilleen ilmeellä "mitä sä nyt siihen pysähyit?"). Tuijotin takaisin ja muutaman pitkän sekunnin päästä hän kai tajusi sekoilevansa jotakin, muuttui kasvoiltaan aivan punaiseksi, nyökkäsi minulle hämillään, kääntyi ja jatkoi sitten matkaansa kohti alakertaa. Voi kuinka minua nauratti! Miten outo sattumus kerrassaan ja hauska! 


Pojilla oli koulussa hupsu hiuspäivä, joten Emma otti vähän taiteellisia vapauksia ja teki aika tyylikkäät hiukset molemmille! Päivän jälkeen Blaken hiukset ajettiin kokonaan lyhyiksi, joten eivät jääneet tuollaisiksi! ;)


Ja sitten vielä lisää kuvia vehreästä One Tree Hill -puistosta! :D Mutta oikeasti tykkään niin näistä valtavista puistoista täällä, kun niistä löytyy aina jotakin uutta. :) 

Iltahämärä One Tree Hillin muistomerkiltä kuvattuna. 


Tietysti teen täällä töitäkin ja tässä todistusaineistoa pyykeistä! Makoilin eräänä aurinkoisena päivänä nurmikolla pyykkinarujen vieressä ja kuvailin ympäriinsä, kun odotin lakanoiden kuivumista. 


Tiedättekö, taidan laittaa teille toisen postauksen näistä arkistokuvista, kun näitä on niin paljon! Että kirjoittelen taas pian! :) 


1 kommentti:

  1. Aivan ihania kuvia! <3 Saat mut ikävöimään tota paikkaa NIIN paljon!
    Mutta hyvä että voin tälleen harmauden keskellä vähän fiilistellä ja muistella ihania hetkiä siellä! ;)

    VastaaPoista